Mrkvové placičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvové placičky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16017 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Mouka rýžová |
600 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový oříšek |
3,5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
0,5 ks | Salát ledový |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián čerstvý |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 163,6mg |
Draslík | 148,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Salát ledový, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka rýžová, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvové placičky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli s česnekem a mrkví oloupeme. Bylinky opláchneme, lístky otrháme, pár lístků petržele odložíme stranou a zbytek jemně nasekáme. Cibuli nakrájíme na plátky, zpěníme na 1 lžičce oleje a necháme vychladnout. |
2 | Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, zasypeme moukou, dle chuti osolíme a opepříme. Vmícháme prolisovaný česnek, bylinky, vychladlou cibuli a rozšlehaná vejce. Řádně promícháme. |
3 | Polévkovou lžící směs nabíráme, vkládáme na rozehřátý olej, lžící směs rozprostřeme na placičky a pozvolna opékáme dozlatova. Upečené odkládáme na papírový ubrousek, aby okapal přebytečný tuk. |
4 | Placičky upravíme na mísu, ozdobíme petrželkou a podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem. Mrkvové placičky jsou výborné i zastudena. |