Slavonská bramborová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slavonská bramborová polévka
Slavonská bramborová polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 16021 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
1 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 30,3mg |
Draslík | 641,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slavonská bramborová polévka postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a zalijeme studenou osolenou vodou. Přidáme celou cibuli a vaříme. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji a přidáme k bramborám. Ze sádla a mouky připravíme jíšku, rozvaříme ji a přidáme do polévky. Chvíli povaříme, okořeníme mletou paprikou a nakonec do polévky vmícháme smetanu a ocet. |
2 | Před podáváním vyjmeme cibuli. |