Kuřecí prsíčka pečená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsíčka pečená
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16023 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Kuřecí prsa |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 152,1mg |
Draslík | 802,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Majoránka, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsíčka pečená postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku rozpálíme máslo, přidáme jemně nasekaný česnek a 10 vteřin podusíme, potom odstavíme. |
2 | Smícháme strouhanku, strouhaný sýr, nasekanou petrželku, majoránku, tymián a pepř. Kuřecí prsa osolíme a jedno po druhém vložíme do česnekového másla. Několikrát obrátíme, přebytečné máslo necháme okapat. Pak prsíčka dobře obalíme ve strouhankové směsi. |
3 | Prsíčka rozložíme do máslem vymazané formy, povrch posypeme zbytkem strouhankové směsi a pokapeme zbylým česnekovým máslem. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 20-30 minut, dokud není povrch hnědý. |
5 | Pokrm upravíme na mísu a ihned podáváme. Podáváme s listovým salátem a čerstvou zeleninou. |