Skopové maso s cibulí a mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové maso s cibulí a mrkví
Skopové maso s cibulí a mrkví
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16025 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
150 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
750 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 24,3mg |
Draslík | 60,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové maso s cibulí a mrkví postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na menší kousky a osolíme. Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme a oloupanou mrkev nastrouháme. |
2 | V kastrole rozehřejeme sádlo a dusíme na něm maso s cibulí a mrkví. Když je maso zpola měkké, přidáme bobkový list, tymián, pepř a dodusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme trochou vody. |
3 | Měkké maso zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou a povaříme. |
4 | Nakonec pokrm okyselíme octem. |