Recept

Kuřecí prsíčka v provensálské omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 22 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16026

Ingredience

100 ml Hovězí vývar základní
4 ks Kuřecí prsa
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Provensálské koření
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 426 kcal
Kilojoule 1 782kJ
3% Sacharidy 10 g
27% Tuky 20 g
18% Sodík 358 mg
79% Bílkoviny 45 g

Kuřecí prsíčka v provensálské omáčce postup přípravy receptu:

1

V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme mouku a vymícháme jíšku. Přidáme prolisovaný česnek a protlak, za stálého míchání přilijeme provensálské víno a vývar. Přilijeme smetanu, okořeníme solí, pepřem a provensálským kořením. Vše vaříme mírným varem 10 minut.

2

Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme, vložíme do máslem vymazané formy, zakryjeme a pečeme v mikrovlnné troubě 8 minut při 360 W.

3

Prsíčka přendáme na mísu, přelijeme je omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept