Kuřecí prsíčka v provensálské omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsíčka v provensálské omáčce
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16026 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
100 ml | Hovězí vývar základní |
4 ks | Kuřecí prsa |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 164,5mg |
Draslík | 779,7mg |
Vláknina | 407,3mg |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Provensálské koření, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsíčka v provensálské omáčce postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme mouku a vymícháme jíšku. Přidáme prolisovaný česnek a protlak, za stálého míchání přilijeme provensálské víno a vývar. Přilijeme smetanu, okořeníme solí, pepřem a provensálským kořením. Vše vaříme mírným varem 10 minut. |
2 | Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme, vložíme do máslem vymazané formy, zakryjeme a pečeme v mikrovlnné troubě 8 minut při 360 W. |
3 | Prsíčka přendáme na mísu, přelijeme je omáčkou a podáváme. |