Bazlamača - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bazlamača
Bazlamača
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16027 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
130 g | Cukr krupice |
1 l | Mléko polotučné |
500 g | Mouka kukuřičná |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 118,5mg |
Draslík | 105,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 107,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka kukuřičná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bazlamača postup přípravy receptu:
1 | V mléce rozmícháme vejce, cukr (120 g), citronovou kůru, kukuřičnou mouku a sůl. |
2 | Ve formě rozehřejeme olej a do vroucího vlijeme připravenou směs. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 50 minut. |
3 | Upečenou bazlamaču pomažeme zakysanou smetanou, pocukrujeme hrubším cukrem a znovu krátce zapečeme. |
4 | Moučník nakrájíme na kostky a podáváme horký. |