Černohorský tvarožák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černohorský tvarožák
Černohorský tvarožák
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 16029 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
500 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1000 g | Tvaroh tučný |
10 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 290,3mg |
Draslík | 88,3mg |
Vláknina | 588,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 301,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Olej olivový, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Černohorský tvarožák postup přípravy receptu:
1 | Umícháme vejce s cukrem dohladka. Přidáme mouku, tvaroh, strouhanku, olej a šťávu z 1/2 citronu. Vše dobře rozmícháme. |
2 | Hmotu vlijeme do vymaštěného pekáče do výše asi 2 cm a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C. |