Recept

Vánoční plněné vdolečky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 1603
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 kostka Droždí
150 g Marmeláda borůvková
70 g Máslo čerstvé
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Rum
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 650kJ
14% Sacharidy 49 g
24% Tuky 18 g
5% Sodík 102 mg
14% Bílkoviny 8 g

Vánoční plněné vdolečky postup přípravy receptu:

1

Cukr a droždí promícháme s trochou vlažné smetany a necháme vzejít. Do mísy dáme mouku, sůl, citr. kůru a vzešlé droždí, promícháme, přidáme žloutky, rum a podle potřeby smetanu.

2

Vše důkladně promícháme v ruce nebo v hnětači na hladké těsto.

3

Necháme ho kynout až zdvojnásobí svůj objem. Rozdělíme ho na dvě části, větší vyválíme na plát asi 1 cm silný a vykrajíme z něj kulatou formičkou vdolečky. Druhou část také vyválíme na stejně silný plát a vykrajujeme z něj o 2-3 cm menší vdolečky.

4

Větší vdolečky rozložíme na plech s pečícím papírem a necháme ještě chvíli kynout, potom do nich uděláme palcem důlek a naplníme ho lžičkou marmelády, přiklopíme menším vdolečkem, zespodu potřeným vodou aby se těsto spojilo. Na povrchu každého vdolečku uděláme nožem mřížku.

5

Vdolečky necháme ještě chvíli kynout a potom je upečeme v předehřáté troubě na 190°C. Upečené vdolečky potřeme rozpuštěným máslem a posypané cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept