Kuřecí prsíčka s lusky sladkého hrášku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsíčka s lusky sladkého hrášku
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16030 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Hrášek mražený |
300 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 95,3mg |
Draslík | 671,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek mražený, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsíčka s lusky sladkého hrášku postup přípravy receptu:
1 | Šalotku oloupeme a nasekáme na kostičky. Hnědé žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Maso nakrájíme na tenké nudličky. |
2 | V pánvi rozpálíme olej a máslo, přidáme šalotku, žampiony a dusíme 5 minut, až získají barvu. |
3 | Přidáme maso a opékáme za stálého míchání 5 minut, vložíme 1 balení mražených lusků cukrového hrášku, osolíme a opepříme. |
4 | Vmícháme smetanu, prohřejeme, ale už nevaříme. Přidáme nasekanou petrželku, dochutíme dle potřeby a podáváme. |
Poznámka
Podáváme s těstovinami.