Recept

Provensálská kuřecí stehýnka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 48 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 43 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16039

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 ks Cuketa
4 ks Kuřecí stehna
2 polévková lžíce Olej olivový
80 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
0,3 l Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 314kJ
3% Sacharidy 10 g
41% Tuky 31 g
30% Sodík 597 mg
69% Bílkoviny 39 g

Provensálská kuřecí stehýnka postup přípravy receptu:

1

V pekáči rozehřejeme olej, vložíme do něj stehýnka a opékáme 15 minut, ze všech stran. Cibuli nakrájíme na osminky a česnek jemně nasekáme. Maso vyndáme z pekáče, posypeme pepřem, solí a dáme stranou. Cibuli, česnek a šafrán dáme do pekáče s výpekem a 3 minuty dusíme. Přilijeme vývar, víno a přivedeme k varu. Rajčata z konzervy slijeme, nakrájíme na poloviny a spolu s bobkovým listem přidáme do pekáče. Vložíme opečená stehýnka, zakryjeme a dusíme asi 10 minut, při střední teplotě.

2

Cukety omyjeme, nakrájíme na 5 mm silné plátky a spolu s olivami přidáme do pekáče. Dusíme 5 minut, odkryjeme a dusíme dalších 5 minut. Vyjmeme bobkový list, osolíme, opepříme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept