Vinohradské zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinohradské zelí
Vinohradské zelí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16042 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
500 g | Cibule |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
5 ks | Rajčata |
100 g | Sádlo škvařené |
1000 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
2500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 24,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 300,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika mletá pálivá, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vinohradské zelí postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné maso nakrájíme na kostky. Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme. Zelí nakrájíme na malé kousky, papriky na čtvrtky, rajčata a cibuli na kolečka a česnek nadrobno nasekáme. |
2 | Na sádle zpěníme cibuli a mírně na ní opečeme maso. Přidáme papriky, rajčata, česnek, sůl a mletou papriku. Vše zalijeme větším množstvím vody a zvolna vaříme doměkka. |