Sremský čevab - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sremský čevab
Sremský čevab
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16043 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
8 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
400 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 47,3mg |
Draslík | 554,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 96,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Pepř bílý, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika mletá pálivá, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sremský čevab postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté vepřové a skopové maso nakrájíme na kousky. Omyté papriky, zbavené semínek, nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na kolečka a oloupaný česnek nasekáme. Všechnu zeleninu promícháme s masem, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Promícháme a necháme asi 2 hodiny přikryté stát. |
2 | Směs vložíme do kastrolu na zahřátý olej (nebo sádlo) a za občasného podlévání zvolna dusíme doměkka. |
3 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |