Recept

Kuře v parmezánové omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16046
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
1 šálek Křen
1 ks Kuře
40 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
1 šálek Sýr Parmezán
5 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,430 kcal
Kilojoule 5 981kJ
5% Sacharidy 19 g
132% Tuky 99 g
80% Sodík 2 g
198% Bílkoviny 111 g

Kuře v parmezánové omáčce postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté kuře uvaříme v osolené vodě spolu s oloupanou zeleninou. Měkké maso vychladíme, vykostíme a nakrájíme na podlouhlé kousky.

2

Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji studenou vodou a vývarem z kuřete a necháme dobře povařit.

3

Žloutky ušleháme a promícháme s nastrouhaným sýrem a 1 šálkem vývaru. Přilijeme k omáčce a nakonec přidáme nastrouhaný křen.

4

Maso vložíme do omáčky asi na 5 minut, aby se prohřálo.

5

Podáváme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept