Kuřecí pilaf v pekáči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí pilaf v pekáči
Kuřecí pilaf v pekáči
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16047 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Kuřecí stehna |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 196,0mg |
Draslík | 489,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 246,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuřecí stehna, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí pilaf v pekáči postup přípravy receptu:
1 | Omytá kuřecí stehna chvíli povaříme v osolené vodě. Rýži spaříme, propláchneme a krátce nasucho opražíme na přepuštěném másle. Rozprostřeme ji na dno pekáče ve vrstvě silné asi 1 cm a zalijeme dvojnásobným množstvím vývaru ze stehýnek. Na rýži položíme stehna, potřeme je máslem, mírně přisolíme a posypeme nasekanou petrželkou. |
2 | Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 minut doměkka. |
3 | Podáváme s kyselým mlékem. |