Slepičí žgvacet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepičí žgvacet
Slepičí žgvacet
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16048 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Majoránka |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1,5 dl | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
1000 g | Slepice |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 185,0mg |
Draslík | 735,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 736,3mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Majoránka, Olej rostlinný, Rajčata, Slepice, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepičí žgvacet postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou slepici nakrájíme na kousky a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, promícháme, osolíme a opepříme. |
2 | Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je ke slepičímu masu a vše dusíme tak dlouho, až vysmahne všechna tekutina. Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vodou, aby maso bylo zakryté. Okořeníme majoránkou a sušenou bazalkou, přilijeme víno a zvolna dusíme doměkka. |
3 | Podáváme s těstovinami nebo s polentou. |