Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16048
Kategorie: Maso

Ingredience

1 špetka Bazalka
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 špetka Majoránka
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 dl Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
1000 g Slepice
1 kávová lžička Sůl
1,5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 051kJ
3% Sacharidy 9 g
26% Tuky 20 g
18% Sodík 369 mg
106% Bílkoviny 60 g

Slepičí žgvacet postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou slepici nakrájíme na kousky a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, promícháme, osolíme a opepříme.

2

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je ke slepičímu masu a vše dusíme tak dlouho, až vysmahne všechna tekutina. Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vodou, aby maso bylo zakryté. Okořeníme majoránkou a sušenou bazalkou, přilijeme víno a zvolna dusíme doměkka.

3

Podáváme s těstovinami nebo s polentou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept