Slepice v polévce se zeleninou a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice v polévce se zeleninou a bramborami
Slepice v polévce se zeleninou a bramborami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16049 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
500 g | Brambory |
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Majoránka |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 ks | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1000 g | Slepice |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 185,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 122,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer bulvový, Cibule, Majoránka, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Slepice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepice v polévce se zeleninou a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou slepici nakrájíme na porce, osolíme a dáme vařit. |
2 | Brambory a kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme. Přidáme k téměř měkkému slepičímu masu. |
3 | Oloupanou, nasekanou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Rozvaříme ji, přilijeme k polévce a přidáme bobkový list, majoránku a nasekanou petrželku. Povaříme a polévku podle chuti okyselíme. |