Kachna v polévce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna v polévce
Kachna v polévce
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 16051 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Kachna mražená |
1 špetka | Majoránka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 24,3mg |
Draslík | 343,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Majoránka, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna v polévce postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou kachnu nakrájíme na kousky, osolíme a poprášíme moukou smíchanou se strouhankou. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, vsypeme na rozehřáté sádlo, přidáme oloupanou, nakrájenou kořenovou zeleninu, nasekaný česnek a kachní maso. Vše osmahneme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Polévku opepříme, okořeníme majoránkou a přidáme nasekanou petrželku. Podle chuti okyselíme. |