Přírodní srnčí pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní srnčí pečeně
Přírodní srnčí pečeně
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16052 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Máslo čerstvé |
50 g | Morek |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
1 kg | Srnčí kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 940,7mg |
---|---|
Cholesterol | 56,0mg |
Draslík | 337,1mg |
Vláknina | 44,2mg |
Vitamín A | 32,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Morek, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Srnčí kýta, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Přírodní srnčí pečeně postup přípravy receptu:
1 | Maso odblaníme, omyjeme, prošpikujeme slaninou nakrájenou na špalíčky, mírně osolíme a opepříme. |
2 | Morek rozpustíme, přidáme máslo (nebo sádlo) a spolu s masem vložíme na pekáč a dáme péci do vyhřáté trouby. Během pečení podléváme vývarem nebo poléváme vypečenou šťávou. |
3 | Upečené maso vykostíme, nakrájíme na porce a polijeme šťávou. |
Poznámka
Podáváme s bramborovými noky a brusinkovou marmeládou.