Rýže v polévce se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže v polévce se zelím
Rýže v polévce se zelím
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16054 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
250 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Rýže loupaná, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rýže v polévce se zelím postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme nasekanou petrželku, česnek, omyté a nakrouhané zelí a smažíme dál. |
2 | Po chvíli přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. |
3 | Nakonec přisypeme spařenou a propláchnutou rýži, dolijeme vývarem a vaříme ještě asi 15 minut. |