Fazole s kyselým mlékem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole s kyselým mlékem
Fazole s kyselým mlékem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16055 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
500 g | Fazole bílé |
3 dl | Mléko kefírové |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
100 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 24,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazole bílé, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kefírové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole s kyselým mlékem postup přípravy receptu:
1 | Den předem namočené fazole necháme v téže vodě přejít varem. Potom vodu slijeme, fazole zalijeme horkou vodou, uvaříme doměkka a scedíme. |
2 | V zapékací míse zahřejeme sádlo, přidáme mletou papriku, fazole, osolíme a mírně osmahneme. |
3 | Oloupaný česnek nadrobno nasekáme, rozmícháme v kyselém mléce a mlékem zalijeme fazole. Promícháme a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |