Dušená kuřecí stehýnka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 44 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená kuřecí stehýnka
Celkový čas: | 44 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 7 minut |
Doba vaření: | 37 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16056 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
100 g | Hrášek |
4 ks | Kuřecí stehna |
4 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
350 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 166,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hrášek, Kuřecí stehna, Olej rostlinný, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Solamyl, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená kuřecí stehýnka postup přípravy receptu:
1 | V pánvi nebo pekáčku rozpálíme olej, vložíme osolená a opepřená kuřecí stehýnka a opečeme 15 minut, ze všech stran. |
2 | Brambory očistíme, ale neloupeme, rozkrájíme na čtvrtky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme ji na 2 cm dlouhé kousky. Cibule oloupeme a rozpůlíme. Stehýnka vyjmeme z pánve a dáme stranou. Olej z pánve slijeme a ponecháme pouze 1 lžíci, přidáme brambory, mrkev, cibuli a 3 minuty je dusíme. |
3 | Přilijeme vývar, přidáme tymián a přivedeme k varu. Do pánve vrátíme stehýnka, snížíme teplotu, pánev zakryjeme a dusíme asi 15 minut. Pak vyndáme maso i zeleninu, upravíme je na mísu a necháme v teple. |
4 | Do výpeku v pánvi přimícháme škrob smíchaný s vodou, přidáme mražený hrášek a omáčku 3 minuty povaříme. Maso a zeleninu omáčkou přelijeme a ihned podáváme. |
Poznámka
Do pokrmu se nejvíc hodí červené brambory.