Recept

Dušená kuřecí stehýnka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 44 minut
Doba přípravy: 7 minut
Doba vaření: 37 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16056
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brambory
2 ks Cibule
100 g Hrášek
4 ks Kuřecí stehna
4 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Solamyl
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
2 polévková lžíce Voda pitná
350 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 659 kcal
Kilojoule 2 758kJ
10% Sacharidy 36 g
496% Tuky 372 g
25% Sodík 506 mg
78% Bílkoviny 44 g

Dušená kuřecí stehýnka postup přípravy receptu:

1

V pánvi nebo pekáčku rozpálíme olej, vložíme osolená a opepřená kuřecí stehýnka a opečeme 15 minut, ze všech stran.

2

Brambory očistíme, ale neloupeme, rozkrájíme na čtvrtky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme ji na 2 cm dlouhé kousky. Cibule oloupeme a rozpůlíme. Stehýnka vyjmeme z pánve a dáme stranou. Olej z pánve slijeme a ponecháme pouze 1 lžíci, přidáme brambory, mrkev, cibuli a 3 minuty je dusíme.

3

Přilijeme vývar, přidáme tymián a přivedeme k varu. Do pánve vrátíme stehýnka, snížíme teplotu, pánev zakryjeme a dusíme asi 15 minut. Pak vyndáme maso i zeleninu, upravíme je na mísu a necháme v teple.

4

Do výpeku v pánvi přimícháme škrob smíchaný s vodou, přidáme mražený hrášek a omáčku 3 minuty povaříme. Maso a zeleninu omáčkou přelijeme a ihned podáváme.

Poznámka

Do pokrmu se nejvíc hodí červené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept