Brambory se smaženicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory se smaženicí
Jednoduchý recept
Brambory se smaženicí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16057 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
80 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 747kJ
9% Sacharidy 34 g
35% Tuky 26 g
15% Sodík 306 mg
25% Bílkoviny 14 g
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 264,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 290,4mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.

Brambory se smaženicí postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm a uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté 2/3 vody slijeme, zbylou necháme na bramborách. |
2 | Oloupanou, na nudličky nakrájenou cibuli lehce osmahneme na sádle. |
3 | Ještě horké brambory i s vodou nalijeme do mísy a omastíme osmaženou cibulí. Vejce usmažíme a položíme navrch pokrmu. |