Štrúdl pro labužníky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štrúdl pro labužníky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1606 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kečup ostrý |
1 špetka | Kmín celý |
500 g | Listové těsto |
1 špetka | Oregano sušené |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 špetka | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 123,8mg |
Draslík | 314,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 175,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Kmín celý, Oregano sušené, Sezam - semena, Sůl, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Listové těsto, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štrúdl pro labužníky postup přípravy receptu:
1 | Rozdělíme na půlku listové těsto. |
2 | Každou rozválíme na placku, osolíme a poklademe plátky šunky. |
3 | Nakrájenou cibuli rozložíme na šunku. |
4 | Posypeme bazalkou a oreganem, a poklademe kyselým zelím. |
5 | Plátkový sýr nakrájíme na proužky a vytvoříme mřížku. |
6 | Zakapeme kečupem. |
7 | Okraje pomažeme rozšlehaným vejcem, zavineme a kraje pevně přimáčkneme. |
8 | Celý štrúdl potřeme vajíčkem a posypeme kmínem a sezamem. |
9 | Propíchneme vidličkou na více místech. Pečeme v silně vyhřáté troubě. |