Recept

Bramborová kaše se sýrem a žloutky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16062

Ingredience

1000 g Brambory
125 g Máslo čerstvé
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná
1 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 501kJ
9% Sacharidy 33 g
59% Tuky 45 g
14% Sodík 273 mg
34% Bílkoviny 19 g

Bramborová kaše se sýrem a žloutky postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě, scedíme a rozšťoucháme.

2

Přidáme 80 g másla, žloutky, polovinu nastrouhaného sýru a zakysanou smetanu. Vše promícháme, vlijeme do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem. Kaši zalijeme zbylým rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 10–15 minut.

Poznámka

Podáváme k pečeným masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept