Slavonský houskový knedlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slavonský houskový knedlík
Slavonský houskový knedlík
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16064 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
1,5 dl | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
5 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 557,8mg |
Draslík | 60,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slavonský houskový knedlík postup přípravy receptu:
1 | Žemle namočíme do mléka a vymačkáme. Máslo utřeme se žloutky a vejcem, přidáme mouku, žemle, špetku soli a vypracujeme těsto. |
2 | Z těsta vytvarujeme šišku, zabalíme do ubrousku a kraje zavážeme. Ubrousek vložíme do vařící osolené vody a knedlík vaříme asi 30 minut. Po uvaření nakrájíme na plátky. |