Recept

Slavonský houskový knedlík

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16064
Kategorie: Přílohy

Ingredience

100 g Máslo čerstvé
1,5 dl Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
5 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 666 kcal
Kilojoule 2 787kJ
19% Sacharidy 69 g
47% Tuky 35 g
13% Sodík 252 mg
32% Bílkoviny 18 g

Slavonský houskový knedlík postup přípravy receptu:

1

Žemle namočíme do mléka a vymačkáme. Máslo utřeme se žloutky a vejcem, přidáme mouku, žemle, špetku soli a vypracujeme těsto.

2

Z těsta vytvarujeme šišku, zabalíme do ubrousku a kraje zavážeme. Ubrousek vložíme do vařící osolené vody a knedlík vaříme asi 30 minut. Po uvaření nakrájíme na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept