Jednoduchý recept

Krůtí řízky s marsalou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 7 minut
Doba vaření: 13 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 16066

Ingredience

1 ks Cibule červená
4 ks Krůtí prsa
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Voda pitná
4 polévková lžíce Víno Marsala
0,5 kávová lžička Šalvěj sušená
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 046kJ
2% Sacharidy 6 g
34% Tuky 25 g
10% Sodík 207 mg
100% Bílkoviny 56 g

Krůtí řízky s marsalou postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme se solí, pepřem a sušenou šalvějí. Ve směsi obalíme řízky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a pečeme z každé strany 2–3 minuty. Hotové dáme na talíř a uchováme v teple.

2

Do výpeku v pánvi přidáme máslo, cibuli nakrájenou na plátky a žampióny na čtvrtky. Při mírné teplotě dusíme doměkka, přidáme marsalu, vodu a promícháme.

3

Řízky upravíme na mísu, přelijeme je omáčkou a podáváme.

Poznámka

Marsalu můžeme nahradit tokajským vínem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept