Recept

Milánské krůtí řízky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 7 minut
Doba vaření: 21 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16067
Kategorie: Maso

Ingredience

180 g Artyčoky
0,5 kávová lžička Bazalka
1 ks Cibule
4 ks Krůtí prsa
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
180 g Rajčata
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 073kJ
3% Sacharidy 10 g
32% Tuky 24 g
13% Sodík 252 mg
101% Bílkoviny 57 g

Milánské krůtí řízky postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s pepřem a solí, řízky obalíme, přebytečnou mouku oklepneme.

2

Ve větší pánvi rozpálíme olej, řízky pečeme po dvou, z obou stran asi 2–3 minuty. Hotové vyjmeme a uchováme v teple.

3

Rajčata opereme a nasekáme na drobno. Artyčoky z konzervy necháme okapat a rozpůlíme je. Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo.

4

Do výpeku v pánvi přidáme lžíci oleje a cibuli na něm podusíme, až zesklovatí, přilijeme víno, směs povaříme a ze dna uvolníme připečenou šťávu.

5

Přidáme rajčata, artyčoky, sušenou bazalku a povaříme. Omáčku rozdělíme na řízky a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept