Švýcarské krůtí řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švýcarské krůtí řízky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 16068 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
150 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 plátek | Šunka dušená |
4 plátek | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 450,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švýcarské krůtí řízky postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme se strouhaným muškátovým oříškem. Krůtí řízky osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s vodou a strouhance. |
2 | Ve větší pánvi rozpálíme olej a máslo. Řízky osmažíme z jedné strany asi 3 minuty, dozlatova. |
3 | Každý plátek šunky rozdělíme na 4 díly, plátky sýra rozpůlíme. Řízky obrátíme a obložíme šunkou a sýrem, zakryjeme pánev a smažíme, až se sýr začne rozpouštět. |
4 | Vyjmeme z pánve, upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme. |