Recept

Švýcarské krůtí řízky

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 16068
Kategorie: Maso

Ingredience

8 ks Krůtí prsa
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
150 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 plátek Šunka dušená
4 plátek Sýr Ementál (Primátor)
2 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 949 kcal
Kilojoule 3 970kJ
6% Sacharidy 20 g
55% Tuky 41 g
32% Sodík 649 mg
207% Bílkoviny 117 g

Švýcarské krůtí řízky postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme se strouhaným muškátovým oříškem. Krůtí řízky osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s vodou a strouhance.

2

Ve větší pánvi rozpálíme olej a máslo. Řízky osmažíme z jedné strany asi 3 minuty, dozlatova.

3

Každý plátek šunky rozdělíme na 4 díly, plátky sýra rozpůlíme. Řízky obrátíme a obložíme šunkou a sýrem, zakryjeme pánev a smažíme, až se sýr začne rozpouštět.

4

Vyjmeme z pánve, upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept