Krůtí řízečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízečky
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 7 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16070 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
600 g | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
200 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 232,2mg |
Draslík | 544,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 158,4mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Krůtí prsa, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí řízečky postup přípravy receptu:
1 | Řízečky nakrájené z krůtích prsou osolíme, obalíme v rozšlehaných vejcích s vodou, potom ve strouhance. |
2 | V pánvi rozpálíme olej s máslem a osmažíme řízečky z obou stran dozlatova. Vyjmeme a uchováme v teple. |
3 | Do výpeku v pánvi přilijeme vývar s citrónovou šťávou a za stálého míchání povaříme, až omáčka zhoustne. |
4 | Řízečky upravíme na míse, ozdobíme plátky citrónu a podáváme. Omáčku servírujeme zvlášť. |