Recept

Krůtí řízky se sezamem a chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 13 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16071
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Chřest zelený
0,3 kávová lžička Kmín drcený
500 g Krůtí prsa
1 kávová lžička Med včelí
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sezam - semena
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 256kJ
3% Sacharidy 10 g
21% Tuky 16 g
7% Sodík 133 mg
56% Bílkoviny 31 g

Krůtí řízky se sezamem a chřestem postup přípravy receptu:

1

Krůtí řízky nakrájíme na proužky silné asi jako prst. V míse promícháme olej, sojovou omáčku, med a kmín. Maso vložíme do mísy a obalíme ze všech stran. Necháme naložené asi 15 minut.

2

Zelený chřest opereme a oloupeme dolní části, poté ho nařežeme šikmo na 5 cm dlouhé kousky.

3

Sezam opražíme na suché pánvi, až mírně zhnědne. Dáme z pánve do jiné nádoby.

4

Zvýšíme teplotu a v pánvi rozpálíme olej, přidáme maso a za stálého míchání ho asi 5 minut opékáme do křupava. Maso i chřest osolíme, opepříme, upravíme na mísu a posypeme sezamem. Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept