Zdravý recept

Krupicový knedlík s tvarohem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 16074

Ingredience

100 g Pšeničná krupice
1 kávová lžička Sůl
250 g Tvaroh jemný
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 220 kcal
Kilojoule 919kJ
6% Sacharidy 22 g
8% Tuky 6 g
14% Sodík 275 mg
34% Bílkoviny 19 g

Krupicový knedlík s tvarohem postup přípravy receptu:

1

Tvaroh rozdrobíme, přidáme k němu rozšlehané žloutky, krupici, osolíme a necháme asi 2 hodiny stát. Potom do připravené hmoty zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

2

Z těsta vytvarujeme podélný knedlík, položíme jej na navlhčenou utěrku, zabalíme a kraje utěrky zavážeme. Knedlík vložíme do vařící vody a vaříme tak dlouho, až vyplave na povrch.

3

Uvařený knedlík vybalíme z utěrky a nakrájíme na plátky.

Poznámka

Podáváme k pečeným masům nebo ke zvěřině.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept