Krupicový knedlík s tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicový knedlík s tvarohem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 16074 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
100 g | Pšeničná krupice |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvaroh jemný |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 339,3mg |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 58,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pšeničná krupice, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicový knedlík s tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh rozdrobíme, přidáme k němu rozšlehané žloutky, krupici, osolíme a necháme asi 2 hodiny stát. Potom do připravené hmoty zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Z těsta vytvarujeme podélný knedlík, položíme jej na navlhčenou utěrku, zabalíme a kraje utěrky zavážeme. Knedlík vložíme do vařící vody a vaříme tak dlouho, až vyplave na povrch. |
3 | Uvařený knedlík vybalíme z utěrky a nakrájíme na plátky. |
Poznámka
Podáváme k pečeným masům nebo ke zvěřině.