Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16077

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
30 g Droždí
500 g Mouka pohanková
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 842 kcal
Kilojoule 3 522kJ
42% Sacharidy 152 g
20% Tuky 15 g
24% Sodík 487 mg
40% Bílkoviny 23 g

Pohankový chlebíček postup přípravy receptu:

1

Pohankovou mouku spaříme vařící osolenou vodou, rozmícháme a necháme částečně vychladnout.

2

Z droždí, lžičky cukru, lžíce mouky a trochy vlažné vody připravíme kvásek. Vlažnou pohankovou směs rozmícháme s pšeničnou moukou, kváskem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme hladké těsto a necháme je vykynout na teplém místě.

3

Těsto vložíme do pekáče vymazaného máslem a necháme znovu vykynout. Potom těsto potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Poznámka

Chlebíček podáváme k polévce nebo k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept