Pohankový chlebíček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohankový chlebíček
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16077 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
30 g | Droždí |
50 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pohanková |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 76,3mg |
Draslík | 214,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pohanková, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohankový chlebíček postup přípravy receptu:
1 | Pohankovou mouku spaříme vařící osolenou vodou, rozmícháme a necháme částečně vychladnout. |
2 | Z droždí, lžičky cukru, lžíce mouky a trochy vlažné vody připravíme kvásek. Vlažnou pohankovou směs rozmícháme s pšeničnou moukou, kváskem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme hladké těsto a necháme je vykynout na teplém místě. |
3 | Těsto vložíme do pekáče vymazaného máslem a necháme znovu vykynout. Potom těsto potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Chlebíček podáváme k polévce nebo k masu.