Omáčka z kyselého mléka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z kyselého mléka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16078 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 hrst | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko kefírové |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 509,2mg |
---|---|
Cholesterol | 7,3mg |
Draslík | 123,1mg |
Vláknina | 228,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko kefírové, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z kyselého mléka postup přípravy receptu:
1 | Z mouky a másla připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji kyselým mlékem a vývarem (nebo vodou), dobře rozmícháme a chvíli povaříme. |
2 | Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a nakonec vmícháme nasekaný kopr. |
Poznámka
Podáváme s karbanátky.