Housková křenová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Housková křenová omáčka
Housková křenová omáčka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16079 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
0,5 l | Hovězí vývar základní |
1 ks | Křen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Zakysaná smetana |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 13,0mg |
Draslík | 116,4mg |
Vláknina | 16,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Křen, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Housková křenová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Žemle nakrájíme na kostky, vsypeme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme. Mícháme, až se žemle rozmočí a vznikne hustá omáčka. |
2 | Přidáme nastrouhaný křen, osolíme, okyselíme octem a nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Necháme asi 10 minut stát. |
Poznámka
Podáváme k vařeným bramborám a masu.