Vaječná bylinková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná bylinková omáčka
Vaječná bylinková omáčka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16080 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 ks | Celer - nať |
1 ks | Máta |
2 polévková lžíce | Ocet jablečný |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 ks | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 880,6mg |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 96,4mg |
Vláknina | 34,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Máta, Ocet jablečný, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná bylinková omáčka postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nadrobno nakrájíme nebo prolisujeme. Přidáme olej, ocet, sůl a vše dohladka umícháme. |
2 | Omyté bylinky najemno nasekáme a vmícháme do připravené směsi. |
Poznámka
Můžeme použít i jiné bylinky.