Omáčka s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka s klobásou
Omáčka s klobásou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16081 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
20 g | Celer - nať |
150 g | Cibule |
400 g | Klobása ostravská |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 ml | Olej rostlinný |
20 g | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 6,3mg |
Draslík | 554,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Klobása ostravská, Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme klobásu nakrájenou na kolečka, promícháme a zaprášíme moukou. Vmícháme rajčatový protlak, nakrájenou celerovou nať, sůl a zalijeme vývarem (nebo vodou). Zvolna dusíme asi 20 minut. |
Poznámka
Omáčku podáváme s těstovinami nebo polentou.