Dalmatská kaparová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dalmatská kaparová omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16082 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 dl | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Sardelové řezy |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 28,7mg |
Draslík | 220,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Kapary sterilované, Ocet vinný, Sardelové řezy mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dalmatská kaparová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Slané sardelové řezy bez kostí utřeme s olejem (můžeme použít i sardelovou pastu). |
2 | Přidáme nasekanou petrželku, oloupaný a nasekaný česnek, nasekané kapary, citronovou šťávu a ocet. Vše promícháme a necháme přejít varem. |
3 | Omáčkou poléváme teplé vařené nebo pečené maso a necháme vychladnout. Podáváme studené. |