Recept

Rybí filety ze Středomoří

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16083
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bazalka
4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
250 ml Citronová šťáva
50 g Kapary sterilované
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej olivový
50 g Olivy černé
800 g Pangasius - filety
6 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
800 g Rajčata
1 ks Šalvěj čerstvá
10 g Sůl
1 špetka Tymián čerstvý
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 310kJ
7% Sacharidy 27 g
8% Tuky 6 g
73% Sodík 1 g
74% Bílkoviny 42 g

Rybí filety ze Středomoří postup přípravy receptu:

1

Z opláchnutých filetů odstraníme kosti, zakapeme citronovou šťávou a vložíme v misce na půl hodiny do chladničky. Mezitím spaříme rajčata, ihned zchladíme, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme lžičkou jadérka i šťávu a dužninu nakrájíme na dílky. Olivy vypeckujeme a s kapary necháme okapat.

2

Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, česnek prolisujeme a obojí zpěníme na 2 lžících rozehřátého oleje. Poté přidáme dvě třetiny rajčatové dužiny, vmícháme protlak a víno. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme tymián a napůl přikryté dusíme 20 minut. Poté vmícháme kapary, olivy, zbylou dužninu a dusíme 5 minut. Udržujeme teplé.

3

Filety otřeme, rozpůlíme a nařízneme mřížky. Osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Rozehřejeme zbylý olej, kousky ryb do něj vložíme omoučenou stranou dolů. Přidáme lístky šalvěje a zvolna opékáme 3 minuty z každé strany.

4

Hotové filety vyskládáme na plochou mísu, obložíme aromatickým ragú z rajčat, ozdobíme lístky bazalky a ihned servírujeme.

Poznámka

Jako přílohu můžeme použít pečené brambory posypané petrželkou, bramborovou kaši nebo dušenou hnědou rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept