Rybí filety ze Středomoří - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filety ze Středomoří
Rybí filety ze Středomoří
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16083 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 ml | Citronová šťáva |
50 g | Kapary sterilované |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
800 g | Pangasius - filety |
6 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
800 g | Rajčata |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
10 g | Sůl |
1 špetka | Tymián čerstvý |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 679,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Kapary sterilované, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Olivy černé, Pangasius - filety, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filety ze Středomoří postup přípravy receptu:
1 | Z opláchnutých filetů odstraníme kosti, zakapeme citronovou šťávou a vložíme v misce na půl hodiny do chladničky. Mezitím spaříme rajčata, ihned zchladíme, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme lžičkou jadérka i šťávu a dužninu nakrájíme na dílky. Olivy vypeckujeme a s kapary necháme okapat. |
2 | Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, česnek prolisujeme a obojí zpěníme na 2 lžících rozehřátého oleje. Poté přidáme dvě třetiny rajčatové dužiny, vmícháme protlak a víno. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme tymián a napůl přikryté dusíme 20 minut. Poté vmícháme kapary, olivy, zbylou dužninu a dusíme 5 minut. Udržujeme teplé. |
3 | Filety otřeme, rozpůlíme a nařízneme mřížky. Osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Rozehřejeme zbylý olej, kousky ryb do něj vložíme omoučenou stranou dolů. Přidáme lístky šalvěje a zvolna opékáme 3 minuty z každé strany. |
4 | Hotové filety vyskládáme na plochou mísu, obložíme aromatickým ragú z rajčat, ozdobíme lístky bazalky a ihned servírujeme. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme použít pečené brambory posypané petrželkou, bramborovou kaši nebo dušenou hnědou rýži.