Pikantní rajčatová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní rajčatová omáčka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 16085 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Prosciutto sušené |
500 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 356,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Prosciutto sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní rajčatová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Rajčata uvaříme doměkka a propasírujeme. |
2 | Oloupanou, nastrouhanou cibuli zpěníme na oleji spolu s jemně nakrájenou šunkou (pršutem). Přidáme připravená rajčata, nasekanou petrželku, bazalku, sůl a pepř. Vše zvolna vaříme asi 1 hodinu. |
Poznámka
Omáčku podáváme k vařenému masu.