Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16088
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Citrony
0,5 ks Koriandr čerstvý
300 g Krůtí maso
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
350 g Rýže loupaná
1 špetka Šafrán
1 špetka Sůl
40 g Sýr Parmezán
0,3 l Víno bílé
0,8 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 883 kcal
Kilojoule 3 695kJ
23% Sacharidy 84 g
145% Tuky 109 g
44% Sodík 879 mg
52% Bílkoviny 29 g

Krůtí rizoto postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na proužky, lehce posypeme moukou. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Mrkev a celerové stonky očistíme a vše nakrájíme na tenké plátky.

2

V širokém hrnci rozpálíme olej s máslem, přidáme cibuli, podusíme, přidáme zeleninu, maso a vše osmažíme. Pak přidáme vypranou rýži a necháme ji zesklovatět.

3

Zalijeme vínem, přidáme plátek citrónu a povaříme. Za stálého míchání přilijeme vývar, tekutina se stále musí vařit. Osolíme, opepříme, přidáme špetku šafránu a dusíme při mírné teplotě asi 20 minut. Plátek citrónu vyjmeme.

4

Hotové rizoto by mělo být trochu kašovité, ale ne příliš. Nasekané lístky koriandru vmícháme do rizota. Posypeme nastrouhaným parmezánem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept