Krůtí řízky na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízky na paprice
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 16089 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
450 g | Krůtí maso |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
6 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel - nať |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
10 g | Sůl |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
100 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 101,0mg |
Draslík | 402,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůtí maso, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí řízky na paprice postup přípravy receptu:
1 | Krůtí řízky nakrájíme na proužky, osolíme a opepříme. Papriku očistíme, vyjmeme semínka a nakrájíme ji na proužky. |
2 | Formu do mikrovlnné trouby vymažeme máslem, vložíme proužky papriky a dusíme asi 7 minut při 600 W. Osolíme a opepříme. |
3 | Do formy přidáme maso, víno, mletou papriku, vývar a smetanu smíchanou se strouhankou. Zakryjeme a dusíme 7 minut při 600 W. Během této doby jednou promícháme. |
4 | Hotový pokrm posypeme nasekanými lístky petrželky a ihned podáváme. |
Poznámka
Jako příloha se hodí nočky maštěné máslem.