Polévka fazolová s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka fazolová s uzeným masem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1609 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička |
3 ks | Cibule |
200 g | Fazole bílé |
2 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Petržel kořen |
400 g | Vepřová uzená žebra |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 29,9mg |
Draslík | 893,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Fazole bílé, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Vepřová uzená žebra mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka fazolová s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Fazole omyjeme, přes noc namočíme do studené vody. Druhý den fazole v téže vodě uvaříme. V době vaření k nim přidáme česnek a dvě na kousky nakrájené cibule. |
2 | Uzená žebra uvaříme do měkka zvlášť. Po uvaření maso z kostí obereme a nakrájíme na kousky. |
3 | Na větší pánvi osmažíme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev s petrželí. Přidáme na kostičky pokrájené brambory a třetí cibuli a vše dusíme. Občas vše zamícháme tak, abychom zeleninu nerozbili a zůstala celá. Jakmile směs bude dušená, zaprášíme ji sladkou paprikou. |
4 | K již hotovým fazolím přidáme pokrájené maso ze žebírek i s vývarem, podušenou zeleninu a vše dovaříme. |
5 | Dle chuti přidáme pálivé papričky. |
Spíš vařím zahuštěné polévky, ale tato nám chutnala. Místo žebírek jsem jen použila jiné uzené maso, pokud bych měla žebra, asi bych jich dala trochu více. Dávám palec nahoru.
Mletou papriku jsem nechala zpěnit v oleji při osmahnutí kořenové zaleniny. Zastříkla jsem vodou a přidala cibuli a brambory. Papriku nechávám vždy rozvonět a pustit barvu v tuku.