Jednoduchý recept

Polévka fazolová s uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Polévka fazolová s uzeným masem 5 1
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1609
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 ks Brambory
3 stroužek Česnek
3 ks Chilli paprička
3 ks Cibule
200 g Fazole bílé
2 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej stolní
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Petržel kořen
400 g Vepřová uzená žebra
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 242 kcal
Kilojoule 1 011kJ
7% Sacharidy 26 g
124% Tuky 93 g
36% Sodík 719 mg
34% Bílkoviny 19 g
Polévka fazolová s uzeným masem
  • Polévka fazolová s uzeným masem
  • 1
  • Polévka fazolová s uzeným masem
  • 2
  • Vložit obrázek

Polévka fazolová s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Fazole omyjeme, přes noc namočíme do studené vody. Druhý den fazole v téže vodě uvaříme. V době vaření k nim přidáme česnek a dvě na kousky nakrájené cibule.

2

Uzená žebra uvaříme do měkka zvlášť. Po uvaření maso z kostí obereme a nakrájíme na kousky.

3

Na větší pánvi osmažíme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev s petrželí. Přidáme na kostičky pokrájené brambory a třetí cibuli a vše dusíme. Občas vše zamícháme tak, abychom zeleninu nerozbili a zůstala celá. Jakmile směs bude dušená, zaprášíme ji sladkou paprikou.

4

K již hotovým fazolím přidáme pokrájené maso ze žebírek i s vývarem, podušenou zeleninu a vše dovaříme.

5

Dle chuti přidáme pálivé papričky.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Polévka fazolová s uzeným masem
Spíš vařím zahuštěné polévky, ale tato nám chutnala. Místo žebírek jsem jen použila jiné uzené maso, pokud bych měla žebra, asi bych jich dala trochu více. Dávám palec nahoru. smile
 
Aleisa
Polévka fazolová s uzeným masem
Mletou papriku jsem nechala zpěnit v oleji při osmahnutí kořenové zaleniny. Zastříkla jsem vodou a přidala cibuli a brambory. Papriku nechávám vždy rozvonět a pustit barvu v tuku.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept