Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 16090

Ingredience

1 ks Cibule
750 g Krůtí maso
0,3 kávová lžička Majoránka
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř cayenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 ks Petržel - nať
100 ml Sherry brandy
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
0,3 l Vývar drůbeží
3 polévková lžíce Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 511 kcal
Kilojoule 2 139kJ
5% Sacharidy 17 g
253% Tuky 190 g
31% Sodík 623 mg
79% Bílkoviny 45 g

Guláš z krůtího masa postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájenou na kostičky osmažíme v rendlíku, vyjmeme a dáme stranou.

2

Krůtí maso z horních stehen nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a česnek prolisujeme, mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.

3

Olej přidáme k výpeku ze slaniny a rozpálíme jej. Přidáme maso a 2–3 minuty opékáme. Pak přidáme cibuli, česnek a mrkev a několik minut opékáme za stálého míchání. Směs osolíme, přidáme tymián, oba druhy pepře a majoránku, zalijeme vše polovinou sherry a vývarem, zakryjeme a vaříme mírným varem asi 25 minut.

4

Škrob rozmícháme se zbylým sherry a přilijeme ke směsi, necháme přejít varem a zjemníme smetanou. Nasekanou petrželku vmícháme do guláše. Přelijeme do mísy a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme s vařenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept